Steigerhout banken.


Wij bieden veel verschillende banken aan als bouwpakket, steigehout tuinbanken, steigerhout lounganken, steigerhout hoekbanken, bankjes zonder armleuningen.

Op maat maken is vaak mogelijk, per product zit er vaak een link in de text naar het maatwerk product.

vragen mail of bel!


Hoekbanken-steigerhout
Hoekbanken steigerhout
Steigerhout-lounge-banken
Steigerhout lounge b..
Steigerhout-tuinbanken
Steigerhout tuinbanken
 


Verschillende steigerhout banken.


Wij bieden veel verschillende steigerhout banken als bouwpakket aan, we durven ons bijna steigerhout bank specialisten te noemen. Wij leveren alle banken als bouwpakket, om zelf te monteren / maken.

Soorten steigerhout banken die wij aanbieden.

  • Tuinbanken steigerhout
  • Hoekbanken steigerhout
  • Loungebanken steigerhout
  • Klepbanken met opbergruimte steigerhout
  • Eetbankjes steigerhout.
  • Bankjes met rugleuning steigerhout.


Waaruit bestaan een steigerhout bank bouwpakket:


Een steigerhout bank bouwpakket bestaat uit op maat gezaagd steigerhout, een bouwtekening en schroeven.
Zelf een bank maken is nog nooit zo gemakkelijk geweest.

Het materiaal van de steigerhouten bank:


Het steigerhout wat voor de bank bouwpakketten gebruikt wordt is nieuw gedroogd onbehandeld steigerhout, op maat gezaagd. gedroogd steigerhouthout voor een minimale werking van het meubel.
De schroeven die meegeleverd worden zijn goed verzinkte tuinhoutschroeven, deze zijn goed verwerkbaar en gaan lang mee, doordat de meeste bouwpakketten blind geschroefd zijn, en de schroeven hierdoor minder in aanraking komen met weersinvloeden, gaan de banken lang mee!

Steigerhout banken voor binnen en buiten.


Steigerhout banken zien we zowel binnen als buiten,
voor binnen gebruik zijn het vaker de eetbankjes, eethoekbanken, oostenrijkse eethoeken, klepbanken en bankjes zonder rugleuningen voor bij de eettafel.
Steigerhout banken buiten of onder een overkapping / veranda. 
Hiervoor worden veel hoekbanken van steigerhout gebruikt, we hebben hoekbanksets met kussens en zonder kussen, ook loungebanken en tuinbanken voor buiten worden veel toegepast.

Steigerhouten bank op maat laten maken:


Veel van onze modellen bank kunnen op maat gemaakt worden als bouwpakket, zodat deze de ideale bank is voor elke situatie, veelal hoekbanken en loungebanken maken we op maat, bij hoekbanken van steigerhout op maat kunt u per kant kiezen hoe lang deze moet worden, zodat deze precis op maat is. Per product zit er vaak een link naar een bank op maat, ook kunt u even kijken in de categorie steigerhout meubels in een andere maat.

Behandelen van steigerhout banken:


Steigerhout banken en bankjes binnen kunnen bijna met alles behandeld worden, kijk wel uit met lakken van steigerhout meubels binnen, doordat het hout vaak reageert op de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid, kan er wat werking in het hout ontstaan, op zich geen probleem, maar lak wordt een soort plaat waardoor er kans op afbrokkelen van de lak ontstaat. 
Steigerhout banken buiten kunen eigenlijk alleen maar met beits behandeld worden, steigerhout beits verdient de voorkeur, het is belangrijk dat het een vochtregulierende beits is voor op de bank, zodat het hout zijn vocht nog kwijt kan, maar ook kan opnemen.
Niet behandelen van de bank buiten wordt ook veel gedaan, hierdoor zal het hout vergrijzen, zoals een steigerhout bank van gebruikt steigerhout, dit proces duurt ongeveer 7 maanden in zon en regen. Onder een overkapping of veranda waar de zon wel komt, maar de regen niet, zal het hout niet vergrijzen, maar vergelen door de zon.


Levensduur van een steigerhouten bank:


De levensduur van een steigerhouten bank is erg afhankelijk van de plaats waar de bank staat.
Bij binnen gebruik is de levensduur onbeperkt, zal niet kapot gaan.
Een steigerhout bank buiten heeft een levensduur van circa 7-10 jaar, dit is erg afhankelijk van de lokatie, in een nat grasveld zal een bank circa 4 jaar worden. Het probleem komt van onderaf, doordat steigerhout altijd de neiging heeft om zich vol te zuiten met vocht als het erbij kan. In de winter een stukje van de grond af halen doet erg veel, zodat de wind er onderdoor kan, en het steigerhout niet de kans krijgt zich vol te zuigen.
Met beitsen is de levensduur goed te verlengen, tot wel 15 jaar of meer, steigerhout beitsen dient wel om de paar jaar herhaald te worden. Ook schoonhouden van de steigerhout bank is levensduur verlengend, in het voorjaar even met een borstel, water en en groene zeep de aanslag verwijderen komt de levensduur ten goede.

 

Kussens voor een steigerhout bank:


Wij bieden voor 4 steigerhout banken kussens aan.
  • Loungebank steigerhout diep
  • Hoekbank steigerhout 
  • Hoekbank met hoektafel xl
  • Klepbank steigerhout xl
bij op maat gemaakte steigerhout banken kunnen wij helaas geen kussens aanbieden. (het komt wel voor dat men bij een bank op maat toch de kussens besteld, en deze dan kleiner maakt / laat maken.


Waarom kiezen voor een steigerhout bank?


Steigerhout banken zijn er in zoveel soorten en maten dat er altijd wel eentje passend is voor uw situatie.
Steigerhout bank bouwpakketten zijn goedkoop en leuk om zelf te maken, u bespaard geld met de zelfmontage!
Steigerhout is helemaal naar wens te behandelen in kleur zodat het bij de rest van het interieur of tuin past.

xsteigerhout.nl

Steigerhouten bouwpakketten voor iedereen!

          Xsteigerhout.nl       
Havenstraat 53 
2681LC
Monster

-Scherpe prijzen       
-Snelle Levering
-Levering uit voorraad
-Afhalen Mogelijk
-Showroom