Bouwtekeningen steigerhouten meubels

  08/11/2017     Reacties (0)


Bouwtekeningen steigerhout meubel bouwpakketten.


Bij alle steigerhouten meubels die wij als bouwpakket leveren zitten bouwtekeningen, deze tekeningen zijn zo gemaakt dat het voor iedereen goed te begrijpen is hoe een meubel van steigerhout te bouwen / monteren.

Wij maken al deze bouwtekeningen zelf zodat ze precies kloppen met het geleverde bouwpakket.

Op de voorzijde staat welke pakketten er nodig zijn om het meubel van steigerhout te maken (wij werken met pakketnummers, dit heeft als voordeel dat als u meerdere meubels besteld het duidelijk en geordend is welk pakket waar bij hoort).

 

Verschillende bouwtekeningen van steigerhout.


Wij werken met verschllende bouwtekeningen, er zijn er bij die heel specifiek de houtmaat beschrijven, maar er zijn er ook bij dat er plaatjes / foto's nagemaakt worden, dit heeft als voordeel bij producten op maat dat er geen verwarring kan ontstaan over de manier van monteren.


Aanpassen van steigerhout bouwtekeningen.


De bouwtekeningen worden voordurend aangepast, als wij een nieuw product ontwerpen, wordt eerst de bouwtekening gemaakt, en aan de hand hier van wordt het "fotomodel" opgebouwd, de laatste onduidelijkheden worden er dan uit gehaald. Het maken van het "fotomodel" wordt altijd uitgevoerd door een persoon zonder voorkennis van het te maken model, dan is er direct een duidelijk beeld hoe de ervaring van de steigerhouten bouwtekening is.
Als wij vragen krijgen over de manier van monteren (deze kunt u per mail of telefoon stellen), dan verzamelen wij deze gegevens en passen de bouwtekeningen vaak aan, om ze zo steeds beter te krijgen. In de praktijk is het vaak het eerste jaar dat er aanpassingen gedaan worden. 

 

Vragen over de steigerhout bouwtekeningen?


Voor vragen over de bouwtekeningen of uiteraard ook andere vragen kunt u ons altijd mailen of bellen zie de contact pagina voor contactgegevens.
Vaak werkt vragen stellen per WhatsApp ook heel goed en snel.

Lees meer

Levensduur van steigerhout

  02/01/2017     Reacties (0)

Levensduur van steigerhout.

Hoe lang gaat een meubel van steigerhout buiten mee?

Onbehandeld buiten is de levensduur ongeveer 7-10 jaar.

Beitsen verlengd de levensduur, met jaren, het moet wel om de paar jaar herhaald worden.

Slecht of geen onderhoud kan de levensduur verkorten.

Het grootste probleem komt van onderaf, hout heeft als eigenschap om zich vol te zuigen met vocht als het de kans krijgt.
Als een steigerhout meubel contact maakt met een natte ondergrond, dan zuigt het zich vol, het duurt dan weer een paar dagen tot het droog is, zeker in de winter met vochtige dagen.
Mogelijke oplossing is om een meubel iets van de grond te halen in de winter, zodat het geen contact maakt met de grond en de wind er onderdoor kan. Als het meubel op een vlonder of goed afwaterende ondergrond staat, dan is dit uiteraard niet van toepassing.


Onderhoud van een onbehandeld steigerhouten meubel buiten.

Om een meubel te onderhouden, is het vooral belangrijk dat het schoon blijft, bladeren die er tegen waaien en vochtig worden/blijven geeft kans op te lang nat blijven.
In het voorjaar de groene aanslag verwijderen met water, een borstel en eventueel wat groene zeep.
 

Mag steigerhout nat worden?

Nat worden is op zich geen probleem, nat blijven wel (te lang). Belangrijk is dat het goed kan luchten / ventileren om het vocht weer kwijt te raken.
Als steigerhout droog blijft, onder een afdak of binnen, dan gaat het onbehandeld bijna eindeloos mee.
 

Lees meer

Hoe werkt een steigerhout doe het zelf bouwpakket?

  03/03/2016     Reacties (4)

Hoe werkt een doe het zelf bouwpakket van steigerhout?


Een doe het zelf bouwpakket van steigerhout bestaat uit de volgende onderdelen.

- Op maat gezaagd steigerhout verpakt in pakketten.
- Een bouwtekening.
- Schroeven (montagemateriaal)

Het op maat gezaagde steigerhout.

Dit is verpakt in pakketten, deze pakketten zijn genummerd. Op de bouwtekening staat welke pakketten er nodig zijn. Er zijn Bouwtekeningen bij waarbij per pakket 1 onderdeel wordt gemaakt. Er zijn ook bouwtekeningen bij waarbij maten van de onderdelen benoemd worden.
Er zit veel verschil in het aantal onderdelen per meubel, bijvoorbeeld een Dressoir bouwpakket bestaat uit 129 steigerhouten onderdelen verdeeld over 10 pakketten, en een krukje uit 15 onderdelen, dit is dan 1 pakket.

 

Bouwtekening steigerhouten meubels.


In de bouwtekening wordt stap voor stap uitgelegd hoe het meubel gemonteerd dient te worden. In deze tekening is rekening gehouden met het soms voorkomende verschil in houtbreedte.
De bouwtekeningen worden steeds aangepast, om ze beter en duidelijker te maken, als we een nieuw model maken en er komen vragen over de montage, dan passen we de tekening weer aan, zodat het voor iedereen duidelijk is. Vragen en opmerkingen zijn uiteraard altijd welkom.

 

Schroeven en montagemateriaal.


De schroeven die bij een bouwpakket geleverd worden, zijn verzinkte tuinhout schroeven, altijd van een Duits merk, zodat de kwaliteit gewaarborgd is.

 

Lees meer

Steigerhout Beitsen

  26/10/2015     Reacties (2)

Steigerhout beitsen.


Beitsen van steigerhout heeft 2 voordelen, een kleur en levensduur. Beits verlengt de levensduur van steigerhouten meubelen en geeft direct een leuk kleurtje, ook trekt er minder gemakkelijk vocht in het hout, erg handig bij bijvoorbeeld tafels of banken. Goed gebeitst hout wordt minder nat en is sneller droog na de regen.

Oud steigerhout beitsen kan soms lastig zijn omdat er cement en verfresten op zitten, deze stukken pakken geen beits aan, en blijven daardoor een andere kleur.
Nieuw steigerhout beitsen gaat erg gemakkelijk het pakt gelijkmatig de beits op.

Steigerhout buiten beitsen kan niet met elke beits. het moet goed ademende beits zijn. Onze ervaring met de beits van Hermadix die we verkopen is goed. Niet beitsen kan ook, het hout verkleurd, en is na ongeveer 7 maanden grijs, zoals oud steigerhout.


Hoe breng je de beits aan?

Beitsen met een kwast gaat goed, ook in de kieren en oneffenheden komt er dan beits. Het kan ook met een doek, voor een vage uitstraling.


 

Lees meer

Steigerhout Schuren

  26/10/2015     Reacties (3)

Steigerhout schuren:

Steigerhout schuren kan op meerdere manieren.
Alles schuren voordat u een meubel monteert kan, het is meer werk, en u schuurt ook de delen die niet meer in het zicht zitten, zonde van de tijd?
Een meubel schuren nadat deze gemonteerd is kan ook, u schuurt zo niet teveel en is snel klaar, nadeel hier van is dat bepaalde plaatsen moeilijker bereikbaar zijn.
Het mooiste is om tijdens het monteren te schuren, bijvoorbeeld bij een steigerhouten hoekbank, u maakt delen (zittingen, rugleuningen en armleuningen), als deze delen klaar zijn is het een mooi moment om te schuren, u schuurt niet teveel en kunt overal nog goed bij.

Bij bijvoorbeeld een steigerhouten tafel bouwpakket is het eerst de poten maken, en de breedteliggers, om daarna te schuren en af te monteren, zo schuurt u nooit teveel met als bijkomend voordeel dat de oneffenheden er direct uit zijn.
 

Welke machine en welke korrel papier om steigerhout te schuren?


Schuren gaat snel met een bandschuurmachine, als u geen bandschuurmachine heeft, geen probleem, een andere schuurmachine gaat ook, met de hand is het niet aan te raden.
Korrel 80 schuurpapier werkt snel en geeft een mooi resultaat (niet te glad).
Als het hierna nog niet het gewenste resultaat heeft bereikt, kunt u altijd nog met bijvoorbeeld korrel 120 naschuren, bij tafelbladen is dit aan te raden.
Steigerhout schaven is uit den boze. Hiermee verdwijnt de mooie ruige uitstraling!
Schuren is heel smaakgevoelig, niet schuren is in gebruik niet handig, en te glad is niet mooi.

 

In het kort:

-Gebruik een machine (bij voorkeur band)
-Begin met korrel 80 papier (meestal voldoende)
-Let op dat het niet te glad wordt (uitstraling)
 

Lees meer

Zelf steigerhouten meubels maken?

  08/10/2015     Reacties (0)

Zelf steigerhouten meubels maken?

Je kunt natuurlijk zelf steigerplanken kopen en een bouwtekening voor het maken van steigerhouten meubels.
Dit is leuk om te doen, maar al snel kom je er achter dat het nog niet helemaal mee valt. Het is een hoop rekenwerk, en de bouwtekeningen die er in omloop zijn op internet, zijn vaak niet helemaal wat je ervan zou verwachten.
En als je een meubel voor het eerst maakt, gaat het altijd wel een paar keer mis. Je zaagt net verkeerd af, of komt hout tekort. Ook is er een kans dat je veel over hebt, of eigenlijk teveel hout gekocht.

Gemonteerde steigerhout meubels kopen.

Gemonteerde meubels kopen kan natuurlijk ook. Nadeel is dat de levertijd vaak langer is, en de afwerking misschien niet helmaal zoals je voor ogen had. En natuurlijk is dit een heel ander prijssegment. Zelf maken scheelt vaak honderden euro's per meubel. En zelf maken is leuk!

Meubels van steigerhout als bouwpakket.

Bouwpakketten van steigerhout is eigenlijk zelf maken, maar dan anders. Het is leuk om zelf te maken, als een steigerhouten meubel bouwpakket in elkaar is gezet, geeft dit tocht het gevoel dat je het helemaal zelf hebt gedaan, het voelt goed en je hebt een mooi resultaat voor jaren plezier. En niet te vergeten een hoop geld bespaard.


Voordelen van zelf een steigerhouten meubel maken helemaal zelf of een bouwpakket.

-Leuk om te doen.     
-Goed gevoel.
-Leerzaam
-Voordelig

 

Lees meer

Wat is Steigerhout?

  28/09/2015     Reacties (0)

Wat is Steigerhout?

Steigerhout is een naam voor een plank van vurenhout met een kopmaat van circa 32x200mm de lengte is meestal 5 meter, andere lengtes komen ook voor.
De breedte van en steigerplank kan variëren van 193mm tot 203mm.
Steigerhout heeft lange vezels, waardoor de planken extreem sterk zijn en nauwelijks kunnen breken.
De naam  steigerhout heeft deze plank verkregen doordat deze maat planken op bouwsteigers gebruikt wordt. Voor bouwtoepassingen wordt de plank vaak voorzien van een kramplaat, dit om doorscheuren in de lengte tegen te gaan.

Waar komt steigerhout vandaan?

Steigerhout komt van de fijnspar (picea abies) vaak uit midden en noord Europa. Een fijnspar kan wel tot 50 meter hoog worden, en niet te vergeten, doet het ook goed als kerstboomsmiley.
De kleur is vaak witachtig geel, door weersinvloeden verkleurd het vrij snel, na een paar dagen in de zon zie je als dat het geler wordt, na ongeveer 7 maanden in regen en zon heeft nieuw steigerhout nagenoeg dezelfde uitstraling als oud steigerhout (maar dan zonder cement en verfresten)

Voordelen van Steigerhout:

-Makkelijk te verwerken.
-Mooie uitstraling.
-Goed te behandelen.
-Gunstige prijs.

Lees meer

xsteigerhout.nl

Steigerhouten bouwpakketten voor iedereen!

          Xsteigerhout.nl       
Havenstraat 53 
2681LC
Monster

-Scherpe prijzen       
-Snelle Levering
-Levering uit voorraad
-Afhalen Mogelijk
-Showroom