Steigerhout Beitsen

Steigerhout beitsen.


Beitsen van steigerhout heeft 2 voordelen, een kleur en levensduur. Beits verlengt de levensduur van steigerhouten meubelen en geeft direct een leuk kleurtje, ook trekt er minder gemakkelijk vocht in het hout, erg handig bij bijvoorbeeld tafels of banken. Goed gebeitst hout wordt minder nat en is sneller droog na de regen.
 

Gebruikt steigerhout en nieuw steigerhout beitsen

Oud / gebruikt steigerhout beitsen kan soms lastig zijn omdat er cement en verfresten op zitten, deze stukken pakken geen beits aan, en blijven daardoor een andere kleur met een lelijk resultaat.
Nieuw onbehandeld steigerhout beitsen gaat erg gemakkelijk het pakt gelijkmatig de beits op.

 

Steigerhout buiten beitsen.


Steigerhout buiten beitsen kan niet met elke beits. het moet goed ademende beits zijn. Onze ervaring met de Steigerhoutbeits die we verkopen is goed. Niet beitsen kan ook, het hout verkleurd, en is na ongeveer 7 maanden grijs, zoals oud steigerhout.
 

Steigerhout binnen beitsen / verven.

Steigerhout binnen beitsen, kan bijna overal mee, kan zelfs met verf, lakken van steigerhout is binnen niet aan te raden, het hout zal blijven reageren op temperatuur en vocht, de lak kan hierdoor schuren of breken.


Hoe brengt u de steigerhout beits aan?


Beitsen met een kwast gaat goed, ook in de kieren en oneffenheden komt er dan beits, met een roller is niet aan te raden, dit verbruikt veel beits en er zullen stukken zijn die niet geraakt worden. Het kan eventueel ook met een doek, voor een vage uitstraling.
 

Een steigerhout meubel beitsen voor of na montage?

Veelgestelde vraag: Voor montage beitsen kan, maar is veel werk, en er is veel meer beits nodig. Het zal de levensduur iets verlengen, maar of dit opweegt tegen de extra kosten en werk?
De beitsen die er vandaag de dag zijn, zijn op waterbasis en dienen herhaald te worden, vroeger was er beits wat 30 jaar goed bleef, maar deze zijn niet meer verkrijgbaar wegens milieu vervuilend.

 

Steigerhout beits herhalen.


Steigerhout dient om de paar jaar gebeitst te worden, het is een beetje aankijken wanneer, circa om de 2 jaar is voor de bescherming voldoende.
Uitzondering hier op is de transparante steigerhoutbeits, deze dient jaarlijks herhaald te worden, deze beschermd ook minder goed.

 

Steigerhout buiten niet beitsen.


Steigerhout buiten niet beitsen kan natuurlijk ook, nieuw steigerhout zal dan vergrijzen na verloop van tijd in zon en regen, het lijkt dan op oud / gebruikt steigerhout.
Het geeft een mooi effect om als het vergrijsd is nog eens een beetje te schuren, dan zal het een mooi gevlamd beeld geven.
Eerst laten vergrijzen, en na een paar jaar beitsen kan natuurlijk ook, om alles er weer even fris en strak bij te zetten.
De levensduur is onbehandeld buiten circa 7-10 jaar, met beits en herhaling is dit met jaren te verlengen.


 

          Reacties (2)

Reacties (2)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties

xsteigerhout.nl Bouwpakketten uit voorraad of met 2-5 dagen levertijd.

 

          Xsteigerhout.nl       
Havenstraat 53 
2681LC
Monster

-Scherpe prijzen       
-Snelle Levering
-Levering uit voorraad
-Afhalen Mogelijk
-Showroom